بهترین خودروهای پلاگین هیبرید ۲۰۱۸ در بازار جهانی

اگر قدری به گذشته برگردیم، به دورانی می‌رسیم که دستگاه‌های پخش VHS و بعد DVD اوج فناوری بودند؛ در واقع این فناوری‌ها، پل مهم عبور از دنیای آنالوگ به دیجیتال محسوب می‌شوند. خودروهای پلاگین هیبرید نیز پیوند بین خودروهای تمام برقی و تمام بنزینی هستند. در ادامه‌ی سری مقالات معرفی بهترین و کم‌مصرف‌تری خودروهای بنزینی و هیبرید سال ۲۰۱۸، این‌بار فهرستی ۱۰ تایی از بهترین خودروهای پلاگین هیبرید بازارجهانی آماده کرده‌ایم. خودروهای پلاگین هیبرید که به اختصار PHEV نامیده می‎شوند، در مقایسه با خودروهای هیبرید، از باتری بزرگ‌تر و پرظرفیت‌تر استفاده می‌کنند که توانایی طی کردن مسافتی مشخص در حالت تمام برقی با آلایندگی صفر را ممکن می‌کنند.

پلاگین هیبرید

با اینکه خودروهای پلاگین هیبرید در برابر خودروهای برقی، شعاع حرکتی در حالت تمام برقی کمتری دارند، به لطف وجود پیشرانه‌ی بنزینی، نگرانی تمام شدن انرژی در باتری‌ها را به حداقل می‌رسانند. هنگامی که باتری یک مدل پلاگین هیبرید به سطح خاصی از ظرفیت برسد، اساساً خودرو به یک مدل هیبرید تبدیل می‌شود و تا جایی که بنزین در دسترس باشد، توانایی حرکت و شارژ مجدد خواهد داشت.

 

همانطور که پیش‌تر ذکر شد، شعاع حرکتی تمام برقی خودروهای پلاگین هیبرید چندان زیاد نیست؛ در واقع خودروهای برندهای مختلف شعاع حرکتی متفاوتی ارائه می‌دهند. به عنوان مثال پورشه کاین S e-hybrid در حالت تمام برقی، فقط حدود ۲۳ کیلومتر مسافت طی می‌کند. اما مدل‌های دیگری مانند شورولت ولت و بی‌ام‌و i3 رکس در حالت تمام برقی به ترتیب، ۸۵ و ۱۵۶ کیلومتر شعاع حرکتی دارند. نحوه‌‌ی مدیریت و مصرف سوخت هر مدل نیز متفاوت است. مثلاً بی‌ام‌و i3 رکس از پیشرانه‌ی بنزینی به عنوان ژنراتور برای تأمین برق مورد نیاز موتورهای الکتریکی استفاده می‌کند.

پلاگین هیبرید

 

نکته‌ی مهم دیگر، قیمت بالاتر مدلهای پلاگین هیبرید در برابر مدل‌های بنزینی یا تمام برقی هر خودرو است. به عنوان مثال، تویوتا پریوس پرایم در مقایسه با مدل بنزینی خود، حدود ۳ هزار و ۶۰۰ دلار گران‌تر است. یا بی‌ام‌و i3 نسبت به مدل تمام برقی، با قیمتی حدود ۳ هزار و ۸۵۰ دلار بیشتر عرضه می‌شود. با این‌حال در بسیاری از کشورهای توسعه یافته، معافیت از مالیات یا حتی اعتبار مالیاتی برای خودروهای پلاگین هیبرید در نظر گرفته می‌شود. به عنوان مثال در ایالات متحده‌ی آمریکا، بر اساس ظرفیت باتری خودرو، اعتبار مالیاتی فدرال از ۳ هزار و ۵۰۰ دلار تا ۷ هزار و ۵۰۰ دلار (فقط یک‌بار) در نظر گرفته می‌شود. در واقع بادرنظر گرفتن این موارد و همچنین پاک بودن این نوع خودروها، ارزش خرید خودروهای پلاگین هیبرید، حداقل تا پیشرفت و توسعه‌ی فناوری خودروهای برقی و از بین رفتن مشکلات مربوط به شارژ و شعاع حرکتی، بیشتر مشخص می‌شود.

در ادامه فهرست ۱۰ تایی از بهترین و کم مصرف‌ترین خودروهای پلاگین هیبرید بازارجهانی در سال ۲۰۱۸ آورده شده است. مصرف سوخت هر مدل بر اساس داده‌های آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده‌ی آمریکا (EPA) و قیمت مدل پایه با احتساب هزینه‌ی تحویل شرکت و حذف آپشن‌ها، اعتبار مالیاتی یا تخفیف‌های محلی در نظر گرفته شده است. این ۱۰ خودرو بر اساس مصرف سوخت ترکیبی شهر و بزرگراه در هر ۱۰۰ کیلومتر و شعاع حرکتی در حالت تمام برقی طبقه‌بندی شده‌اند.

۱۰- آئودی A3 اسپرت‌بک ای-ترون

آئودی / Audi A3


شعاع حرکتی حالت تمام برقی: ۲۶ کیلومتر

مصرف سوخت در هر ۱۰۰ کیلومتر (پلاگین هیبرید): ۲.۱ لیتر

مصرف سوخت در هر ۱۰۰ کیلومتر (بنزین): ۶.۷ لیتر

قیمت مدل پایه: ۴۰ هزار و ۴۷۵ دلار

نسخه‌ی پلاگین هیبرید از نسل سوم هاچ‌بک کامپکت A3 که در سال ۲۰۱۳ رونمایی شد، تنها نماینده‌ی آئودی در این فهرست است. آئودی A3 e-tron که در حالت تمام برقی در طول یک‌سال، معادل ۲۵۰ دلار در هزینه‌های بنزین صرفه‌جویی می‌کند، در مقایسه با مدل بنزینی خود، حدود ۷ هزار و ۵۵۰ دلار گران‌تر است. البته این مدل در بازار آمریکا با اعتبار مالیاتی ۴ هزار و ۵۰۲ دلار همراه می‌شود. پیشرانه‌ی آئودی A3 پلاگین هیبرید ۱.۴ لیتری TSI با قدرت ۱۴۸ اسب بخار است که در کنار موتور برقی ۱۰۱ اسب بخاری، در مجموع ۲۰۱ اسب بخار قدرت برای هاچ‌بک آلمانی تولید می‌کند.

۹- کرایسلر پاسیفیکا

Chrysler Pacifica / کرایسلر پسیفیکا


شعاع حرکتی حالت تمام برقی: ۵۳ کیلومتر

مصرف سوخت در هر ۱۰۰ کیلومتر (پلاگین هیبرید): ۲.۸ لیتر

مصرف سوخت در هر ۱۰۰ کیلومتر (بنزین): ۷.۳ لیتر

قیمت مدل پایه: ۴۳ هزار و ۹۰ دلار

نسخه پلاگین هیبرید مینی‌ون کرایسلر پسیفیکا (Pacifica) در سال ۲۰۱۷ با پیشرانه‌ی ۶ سیلندر V شکل ۳.۶ لیتری و باتری لیتیوم-یون ۱۶ کیلووات ساعتی، در مجموع با قدرت ۲۶۰ اسب بخار عرضه شد. این مدل که اولین مینی‌ون پلاگین هیبرید جهان است در مقایسه با نسخه‌ی بنزینی، حدود ۶ هزار دلار قیمت بیشتری دارد. علاوه بر اعتبار مالیاتی ۷ هزار و ۵۰۰ دلار، پسیفیکا پلاگین هیبرید سالانه ۸۵۰ دلار در هزینه‌های سوخت صرفه‌جویی می‌کند.

۸- فورد فیوژن انرژی

فورد فیوژن انرژی / Ford Fusion Energi


شعاع حرکتی حالت تمام برقی: ۳۴ کیلومتر

مصرف سوخت در هر ۱۰۰ کیلومتر (پلاگین هیبرید): ۲.۴ لیتر

مصرف سوخت در هر ۱۰۰ کیلومتر (بنزین): ۵.۶ لیتر

قیمت مدل پایه: ۳۲ هزار و ۱۸۰ دلار

سدان سایز متوسط فورد فیوژن انرژی (Energi) در سال ۲۰۱۲ با پیشرانه‌ی ۴ سیلندر ۲ لیتری با قدرت ۱۴۱ اسب بخار و موتور الکتریکی با قدرت ۱۱۸ ساب بخار معرفی شد. فیوژن انرژی که به باتری لیتیوم-یون ۷.۶ کیلووات ساعتی مجهز است، در مقایسه با مدل هیبرید خود بیش از ۵ هزار دلار گران‌تر است. البته این قیمت با وجود اعتبار مالیاتی ۴ هزار و ۷ دلاری برای مردم آمریکا جبران می‌شود.

۷- کیا اپتیما

Kia Optima / کیا اپتیما


شعاع حرکتی حالت تمام برقی: ۴۷ کیلومتر

مصرف سوخت در هر ۱۰۰ کیلومتر (پلاگین هیبرید): ۲.۲ لیتر

مصرف سوخت در هر ۱۰۰ کیلومتر (بنزین): ۵.۸ لیتر

قیمت مدل پایه: ۳۶ هزار و ۱۰۵ دلار

نسخه‌ی پلاگین هیبرید نسل چهارم سدان کیا اپتیما در سال ۲۰۱۶ رونمایی شد. همانند هیوندای سوناتا پلاگین هیبرید، اپتیما نیز از پک باتری ۹.۸ کیلووات ساعتی استفاده می‌کند. اپتیما پلاگین هیبرید با استفاده از موتور برقی ۶۷ اسب بخاری و پیشرانه‌ی ۴ سیلندر ۲ لیتری ۱۵۴ اسب بخاری در مجموعه بیش از ۲۰۰ اسب بخار قدرت تولید می‌کند. در مقایسه با مدل هیبرید، اپتیما پلاگین هیبرید بیش از ۴ هزار و ۲۰۰ دلار گران‌تر است و البته شامل اعتبار مالیاتی ۴ هزار ۹۱۹ دلاری آمریکا می‌شود. برادر دوقلوی اپتیما، هیوندای سوناتا پلاگین هیبرید احتمالاً عملکردی مشابه داشته باشد که البته هنوز مدل ۲۰۱۸ آن توسط کارشناسان EPA تست نشده است.

۶- کیا نیرو

Kia Niro / کیا نیرو


شعاع حرکتی حالت تمام برقی: ۴۲ کیلومتر

مصرف سوخت در هر ۱۰۰ کیلومتر (پلاگین هیبرید): ۲.۲ لیتر

مصرف سوخت در هر ۱۰۰ کیلومتر (بنزین): ۵.۱ لیتر

قیمت مدل پایه: ۳۲ هزار و ۴۴۰ دلار

با توجه به مصرف پایین مدل پلاگین هیبرید کراس‌اور کامپکت کوچک کیا نیرو (Niro)، با اینکه هنوز رقم رسمی اعلام نشده است، اما احتمالاً اعتبار مالیاتی بالایی شامل حال این خودروی کره‌ای شود. کیا نیرو پلاگین هیبرید در مقایسه با مدل هیبرید ۵ هزار و ۳۵۰ دلار قیمت بیشتری دارد. نیرو پلاگین هیبرید از پیشرانه‌ی ۴ سیلندر ۱.۶ لیتری با قدرت ۱۰۴ اسب بخار و موتور الکتریکی ۶۰ اسب بخاری استفاده می‌کند.

۵- هیوندای آیونیک

هیوندای آیونیک / Hyundai Ioniq


شعاع حرکتی حالت تمام برقی: ۴۷ کیلومتر

مصرف سوخت در هر ۱۰۰ کیلومتر (پلاگین هیبرید): ۲.۱ لیتر

مصرف سوخت در هر ۱۰۰ کیلومتر (بنزین): ۴.۵ لیتر

قیمت مدل پایه: ۲۵ هزار و ۸۳۵ دلار

کامپکت جدید هیوندای آیونیک (Ioniq) که در سال ۲۰۱۷ با پیشرانه‌ی ۴ سیلندر ۱.۶ لیتری با قدرت ۱۰۵ اسب بخار و موتور برقی ۶۰ اسب بخاری عرضه شد، ارزان‌ترین خودروی موجود در این فهرست است. علاوه بر این، آیونیک پلاگین هیبرید در مقایسه با مدل هیبرید، فقط ۲ هزار ۳۰۰ دلار افزایش قیمت دارد. آیونیک پلاگین هیبرید که با اعتبار مالیاتی ۴ هزار و ۵۴۳ دلاری در آمریکا همراه است، به‌طور میانگین در سال حدود ۵۰ دلار در هزینه‌ی سوخت صرفه جویی می‌کند.

۴- هوندا کلاریتی

Honda Clarity / هوندا کلاریتی


شعاع حرکتی حالت تمام برقی: ۷۷ کیلومتر

مصرف سوخت در هر ۱۰۰ کیلومتر (پلاگین هیبرید): ۲.۱ لیتر

مصرف سوخت در هر ۱۰۰ کیلومتر (بنزین): ۵.۶ لیتر

قیمت مدل پایه: ۳۴ هزار و ۲۹۰ دلار

هوندا مدل کلاریتی (Clarity) را در سال ۲۰۰۸ با هدف عرضه‌ی خودروی پیل سوختی عرضه کرد. نسل دوم این سدان لوکس در سال ۲۰۱۶ و در سه مدل پیل سوختی، تمام برقی و پلاگین هیبرید عرضه شد. کلاریتی از پیشرانه‌ی ۴ سیلندر ۱.۵ لیتری با قدرت ۱۰۳ اسب بخار، موتور الکتریکی ۱۸۱ اسب بخاری و پک باتری ۱۷ کیلووات ساعتی استفاده می‌کند. جالب است بدانید که تنها محصول هیبرید هوندا، آکورد مدل ۲۰۱۸ است که البته هنوز قیمت رسمی آن اعلام نشده است. کلاریتی پلاگین هیبرید در بازار آمریکا با اعتبار مالیاتی ۷ هزار و ۵۰۰ دلاری در دسترس است.

۳- شورولت ولت

شورولت ولت / Chevrolet Volt


شعاع حرکتی حالت تمام برقی: ۸۵ کیلومتر

مصرف سوخت در هر ۱۰۰ کیلومتر (پلاگین هیبرید): ۲.۱ لیتر

مصرف سوخت در هر ۱۰۰ کیلومتر (بنزین): ۵.۶ لیتر

قیمت مدل پایه: ۳۴ هزار و ۹۵ دلار

نسل دوم هاچ‌بک کامپکت شورولت ولت (Volt) در سال ۲۰۱۵ رونمایی شد. ولت از پیشرانه‌ی ۴ سیلندر ۱.۵ لیتری با قدرت ۱۰۱ اسب بخار و دو موتور برقی هر کدام به قدرت ۱۱۷ و ۶۴ اسب بخار استفاده می‌کند. پیشرانه‌ی بنزینی ولت به عنوان تأمین کننده‌ی انرژی مورد نیاز موتور برقی عمل می‌کند که به همین دلیل، در بین مردم و عموم به خودروی برقی با شعاع حرکتی زیاد مشهور است. نسخه‌ی هیبرید ولت در دسترس نیست، ولی در مقایسه با مدل تمام برقی شورولت بولت با شعاع حرکتی ۳۸۳ کیلومتر، قیمت ولت ۳ هزار و ۴۰۰ دلار بیشتر است. هر دو مدل ولت و بولت با اعتبار مالیاتی ۷ هزار و ۵۰۰ دلاری همراه هستند.

۲- بی‌ام‌و i3 REX

BMW i3 / بی ام و


شعاع حرکتی حالت تمام برقی: ۱۵۶ کیلومتر

مصرف سوخت در هر ۱۰۰ کیلومتر (پلاگین هیبرید): ۲.۱ لیتر

مصرف سوخت در هر ۱۰۰ کیلومتر (بنزین): ۶.۷ لیتر

قیمت مدل پایه: ۴۹ هزار و ۲۹۵ دلار

کامپکت کوچک و لوکس بی‌ام‌و i3 در نسخه‌ی با شعاع حرکتی بالا (Range Extender) یا به اختصار REX از پیشرانه‌ی ۲ سیلندر با حجم ۶۴۷ سی‌سی برای افزایش شعاع حرکتی تا ۳۰۰ کیلومتر استفاده می‌کند. i3 با  موتور برقی ۱۶۸ اسب بخاری و مخزن سوخت ۹ لیتری در نسخه‌ی بازار اروپا و ۷.۲ لیتری برای بازار آمریکا عرضه می‌شود. قیمت i3 REX در مقایسه با مدل تمام برقی (شعاع حرکتی ۱۸۳ کیلومتر)، حدود ۳ هزار و ۸۵۰ دلار بیشتر است. هر دو مدل از اعتبار مالیاتی آمریکا با مبلغ ۷ هزار و ۵۰۰ دلار بهره می‌برند.

۱- تویوتا پریوس پرایم
Toyota Prius Prime / تویوتا پریوس پرایم


شعاع حرکتی حالت تمام برقی: ۴۰ کیلومتر

مصرف سوخت در هر ۱۰۰ کیلومتر (پلاگین هیبرید): ۱.۷ لیتر

مصرف سوخت در هر ۱۰۰ کیلومتر (بنزین): ۴.۳ لیتر

قیمت مدل پایه: ۲۷ هزار و ۹۹۵ دلار

نسل دوم مدل پلاگین هیبرید تویوتا پریوس که با نام‌های پریوس PHV و پریوس پرایم شناخته می‌شود، از پیشرانه‌ی ۴ سیلندر ۱.۸ لیتری با قدرت ۹۵ اسب بخار و دو موتور الکتریکی استفاده می‌کند. سدان فست‌بک تویوتا با میانگین مسافت سالانه ۲۴ هزار کیلومتر، ۶۰۰ دلار و در طول ۵ سال، حدود ۴ هزار و ۵۰۰ دلار در هزینه‌های سوخت صرفه‌جویی می‌کند. مدل پریوس پرایم در مقایسه با پریوس معمولی و تمام برقی، ۳ هزار و ۶۰۰ دلار قیمت بیشتری دارد.





تاريخ : چهار شنبه 2 اسفند 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |